Voimauttavan valokuvan menetelmä:

Voittava valokuvan menetelmä on Miina Savolaisen kehittämä terapeuttisesti suuntautunut sosiaalipedagooginen menetelmä, jonka avulla valokuvaa voidaan käyttää yksilön ja eri ryhmien , kuten perheen ja työyhteisön, voimauttamisprosessin aikaansaajana. Menetelmä edellyttää itsemäärittelyn oikeuden sekä tasavertaisuuden lähtökohtien toteutumista. Valokuvia ja valokuvaamista käytetään menetelmässä välineinä vuorovaikutussuhteiden dialogisuuden parantamiseen; hajanaisten, tunnepitoisten ja abstraktien asioiden selkeyttämiseen, voimavarojen vahvistamiseen sekä oman minän tai yhteisön toiminnan reflektointiin ja kehittämiseen.

Menetelmän tausta:

Voimauttavan valokuvan tausta on Miina Savolaisen 1998- 2006 toteutetussa valokuvaprojektissa - Maailman ihanain tyttö - , jonka pääosassa olivat lastensuojelun asiakastytöt. Omakuvien herättämä mielihyvä opetti tyttöjä katsomaan itseään rakastavammin, kannattelemaan kokemusta omasta arvokkuudesta ja kokemaan luottamusta toisia ihmisiä kohtaan.

Voimauttavan valokuvan menetelmää voidaan soveltaa toisen ihmisen kanssa vain silloin kun voimauttamisen käsitteeseen sisältyvät edellytykset - vallankäytön purkamisesta, tasavertaisuudesta ja itsemäärittelyn oikeudesta toteutuvat.

   
   

 

2017  Avaimet Elämään   globbersthemes joomla templates